Svi događaji

UŽIVO IZ KOSAČE – Večer Stand-up komedije

rebalo nam je! Dugo nam je trebalo da dovedemo Stand-up komediju na veliku pozornicu! Mogli smo mi to i ranije, ali iz strasti i poštovanja prema ovom žanru godinama smo brusili zanat i sad mislimo da smo spremni. Obišli smo kafiće, alternativne klubove, ali i mnoge domove kulture i kazališta u regiji i sada u Kosači radimo SHOW! Dvoje Mostaraca i jedan Sarajlija rade neke od svojih najbolji fora, razgovaraju s publikom, pravimo atmosferu, svoji smo i družimo se da se svi zajedno prepoznamo kao naši. Barijere dozvoljenog će biti testirane i pomaknute, UŽIVO IZ KOSAČE vam donosi Stand-up komediju u svom najsvjetlijem izdanju: vrckavu, autentičnu i spontanu.

Ulaznice kupite na biletarnici Kosače od utorka 24.1. od 13 do 18 sati (broj telefona 063/940-584) Cijena je 15 KM. Mjesta su numerirana, pa je naša preporuka da na vrijeme kupite kako bi si mogli odabrati odabrati mjesta (a za Stand-up je najbolje: što bliže pozornici)

MIRANDA LONČAR je pripadnica (po nekima i osnivačica) ekstremne frakcije hercegovačke manjine u Zagrebu koja se bori protiv zaključavanja smeća u posebnim prostorijama po haustorima. Stand-up komedijom bavi se dugi niz godina, preko jednog desetljeća, a komentari su da joj zadnjih par godina to i ide. Voli budalast humor, a opet i da ima neku poruku. Voli svaku publiku, a omiljena joj je ona koja se glasno smije: ljudi koji širom otvore usta neopterećeni svojim izgledom u trenutku napadaja smijeha. Komedija uživo, igra je zavođenja u dvoje, na kraju večeri i publika i izvođač su se razotkrili kroz smijeh. Ta bliskost gospođu Lončar pali. Bar nešto, jer je već godinama u sretnom braku.

OMER HODŽIĆ je Stand-Up komičar iz Mostara. Ima 30 godine i preko 700 nastupa širom Balkana, a poneki i u pravoj Europi. Njegove nastupe snimali su TV1, Comedy Central i mnogi mobiteli iz publike.
Njegov nastup je provokativan, brutalno iskren, a neki kažu i smiješan. Dotiče se društveno bitnih tema, kritikom društva, ali i sitnim opservacijama stvarnosti koje može primijetiti samo oko komičara. Njegov nastup čini posebnim veliki procenat improvizacije i interakcije s publikom tako da ni jedan nastup nikada nije potpuno isti. Publiku na ovom Shou očekuje sigurno mnogo smijeha, ali nemojte se iznenaditi ako i vas proba ukomponirati u svoju izvedbu.
Omer Hodžić za sebe kaže da je jako socijalno retardiran. Toliko da ni u komunizmu ne bi imao drugove.

MARKO PULJIZ je alipašinski stand-up komičar sa svježim i autentičnim stilom. Predstavnik je nove škole sarajevskog humora, a u Podgorici je jedan od osnivača crnogorske scene stand-up komedije. Titulu najboljeg stand-up komičara amatera osvojio je 2013. godine u Sarajevu, nakon čega redovno nastupa po mnogim klubovima, teatrima i dvoranama. Učesnik je svih najvećih regional-nih stand-up festivala u bivšoj Jugoslaviji. Njegov materijal je čist i bez psovki, oštro secira i defragmentira sve naše sociološke fe-nomene i autodestruktivne stavove na ljekovito urnebesan način. Nerijetko se služi imitacijama poznatih ličnosti, a na njegovom prvom nastupu u Mostaru ove sezone imat ćete priliku premijerno uživati u novom post-covid materijalu i komediji kakvu do sada od njega niste vidjeli niti očekivali.

Tarik Filipović s komedijom “Seks i glad” stiže u Mostar

“Ladies night” stand up comedy show @ Mostar Kosača

Mostar Summer Fest 2023

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ako ste propustili

Mostar Summer Fest 2023

KONCERT THE FRAJLE U MOSTARU

IV Internacionalni plesni festival MO STARS MEDITERAN OPEN DANCE 2023

1/4 MILE STREET RACE CHAMPIONS CUP-MOSTAR

“Ladies night” stand up comedy show @ Mostar Kosača